آخرین اخبار
کد مطلب: 75338
نگاهي به 14 دستاورد مهم صنايع دفاعي در سال 1391
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 708
به گزارش سلام لردگان -   مشرق،سال ???? براي صنعت دفاعي کشور سالي بسيار پر رونق محسوب ميشود، افزايش توان دفاعي کشور در بخش هوايي دريايي و موشکي، تنها بخشي از رزم تکنولوژيکي قابل ارائه در رسانه ها بود در اين مطلب نگاهي گذرا به بخشي از مهمترين دستاوردهاي کشور در سال 1391 خواهيم داشت.

موشک "دهلاويه" کابوس تانک‌هاي دشمن

در 17 تيرماه سال 91 خط توليد سامانه ضدزره دهلاويه در سازمان صنايع هوافضاي وزارت دفاع افتتاح شد. وزير دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح در اين مراسم دليل انتخاب اين نام براي اين موشک گفت: نام گذاري اين سلاح به نام دهلاويه، در واقع قدرداني از شهيد چمران و همرزمانش و همه رزمندگان جان برکفي که در منطقه جنوب به ويژه منطقه دهلاويه به نبرد با ادوات زرهي دشمن رفتند، است.

موشك دهلاويه يكي از پيشرفته‌ترين موشك‌هاي ضدزره است كه براي انهدام انواع تانك‌هاي پيشرفته مجهز به زره واكنشگر طراحي شده است. موشك دهلاويه با بهره‌برداري از هدايت خاص در مقابل انواع جنگ‌هاي الكترونيكي دشمن مقاوم است و سرجنگي، موتور پرواز موشك‌انداز و قابل حمل توسط نفر موجب شده كه سامانه موشكي ضدزره دهلاويه بعنوان يك جنگ‌افزار كارآمد در نبرد ضدتانك شناخته شود.


 اين سامانه موشكي طوري طراحي شده است‌كه بتواند اهداف ثابت زميني و اهداف ‌متحرك زرهي را مورد اصابت قرار‌دهد. موشك دهلاويه قابليت استفاده عليه اهداف دريايي و هوايي در ارتفاع پايين مثل بالگردها را دارد.

موشک "فاتح 110" بالستيک نقطه زن ايراني

در 14 مردادماه سردار احمد وحيدي در يک نشست خبري از جزئيات نسل چهارم موشک "فاتح 110" خبر داد و گفت: نسل چهارم موشک فاتح 110 با قابليت نقطه زني و برد بيش از 300 کيلومتر توسط سازمان صنايع هوا و فضاي وزارت دفاع با موفقيت آزمايش شد.


قدرت نقطه زني در هر نوع شرايط آب و هوايي، افزايش طول عمر موشک، افزايش زمان استقرار موشک مسلح بر روي سکوي پرتاب جهت شليک به موقع، کاهش زمان تست‌هاي قبل از پرتاب و حين پرتاب،‌ کاهش زمان ترک موضع پرتاب و عدم نياز به بازديدهاي دوره‌اي کوتاه مدت از توانمندي‌هاي مهم اين موشک است.

"آرميتا" آزمايشگاه پرنده ايران

هم زمان با 31 مرداد ماه روز صنعت دفاعي از شش دستاورد جديد وزارت دفاع با حضور محمود احمدي نژاد رئيس جمهور رونمايي شد. "آرميتا" يکي از اين دستاوردها بود.


پروژه سکوي تست‌هاي پروازي با نام آرميتا با هدف آزمايش سامانه‌هاي هوايي در شرايط واقعي پرواز ساخته شده است که با هدف آزمايش سامانه پرتاب هواپيماي جنگي، آزمون سامانه دستگاه توليد اکسيژن هواپيما‌، آزمون سامانه اويونيک پيشرفته هواپيما و آزمايش اويونيک پيشرفته به خلبان‌هاي هواپيماي جنگنده انجام شده است.

 اين آزمايشگاه مي تواند نقش بسيار مهمي در حوزه طراحي و ساخت پرنده هاي رزمي در کشور ايفا کند.

"وفا" ابر خمپاره انداز پارسي براي قرن بيست و يکم

در روز صنعت دفاعي از يک گونه جديد از خمپاره به نام " وفا " نيز پرده برداري شد. اين سامانه جديد داراي کاليبر 160 ميلي متر بوده و يک گام جديد در افزايش توان رزم نيروهاي مسلح ايران به حساب مي آيد.



سامانه خمپاره انداز برد بلند 160 ميلي متري "وفا" که در برد توپخانه‌هاي معمولي اجراي آتش مي‌کنند، داراي مشخصات عملياتي به شرح زير است: افزايش قدرت سر جنگي به ميزان دو تا سه برابر، عمر بالاي مهمات نسبت به گلوله‌هاي موشکي، پراکندگي کمتر نسبت به گلوله‌هاي موشکي و نواخت تير 5 تا 8 گلوله در دقيقه است. بايد به اين مسئله اشاره کرد که اصولا سامانه هاي توپخانه اي به عنوان سيستم هاي همراه نيروهاي پياده با کاليبر 120 تجهيز مي شوند و ساخت اين خمپاره توان نيروهاي ايراني را افزايش خواهد داد.

"بنيان 4" قلب تپنده براي شناورهاي نداجا

 "بنيان 4" يکي ديگر از دستاوردهاي بود که در روز صنعت دفاعي پرده برداري شد. اين سامانه پيشران با وزني در حدود 18 تن مي تواند نيرويي در حدود 5 هزار اسب بخار را توليد کند. با مقداري نگاه دقيق و مقايسه اي تخميني مي توان ابعاد اين سيستم پيشران را در بحث طول 4 متر و عرض نزديک به 1.5 متر متر تخمين زد.


اين موتور در مقايسه با موتور بنيان 1 که سال 1390 در اين بخش معرفي شده است موتور دريايي بنيان 4 يک پرش نزديک به 5 برابر را تجربه کرده است.

ساخت موشک رادار زن بالستيک توسط سپاه

 اين موشک بالستيک که براي هدف قرار دادن مراکزي که تشعشعات راداري از خود ساطع مي کنند به کار مي رود، مي تواند عليه انواع سپرهاي موشکي ازجمله گنبد آهنين رژيم صهيونيستي شليک شود. برد اين موشک در حال حاضر سيصد کيلومتر است که بزودي برد آن نيز افزايش خواهد يافت. سردار حاجي زاده، فرمانده نيروي هوافضاي سپاه اولين بار در جريان نشست خبري خود به تاريخ 11 تير ماه سال 1391 وجود اين موشک را اعلام کرد.

ساخت اولين شبيه ساز متحرک زيردريايي غدير

براي نخستين بار در كشور، ساخت شبيه‌ساز متحرك زيردريايي كلاس طارق با نام پروژه شباهت بدست توانمند متخصصان و دانشمندان داخلي انجام شد. اين شبيه‌ساز داراي 3 درجه آزادي حركت بوده و براي تمرينات قوس و صعود و همچنين كنترل صدمات زيردريايي بكار مي‌رود.

 16 سناريو جهت اين شبيه‌ساز طراحي و پس از اتمام در ناو تيپ زيرسطحي منطقه يكم نصب و راه‌اندازي شد. اين سامانه در 27 شهريور و در جريان مراسم دانش آموختگي دانشجويان دانشگاه هاي ارتش که به ميزباني دانشگاه علوم دريايي امام خميني(ره) در نوشهر برگزار شد در مقابل فرماندهي کل قوا نيز با موفقيت کامل آزمايش شد.

سامانه "يا زهرا" جديدترين عضو خانواده پدافند هوايي ايران

در هشتم بهمن ماه خط توليد سامانه سلاح پدافند هوايي يا زهرا(س) با حضور وزير دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح افتتاح شد.
 
سامانه پدافند هوايي موشکي بردکوتاه «يازهرا» ساخت سازمان صنايع هوافضاي وزارت دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح ايران يکي از آخرين دستاوردهاي حاصله در زمينه رفع نيازهاي پدافندي کشور به صورت بومي است.


در اين سامانه علاوه بر حسگرهاي ردگيري تصويري و حرارتي، مسافت ياب ليزري نيز به کار گرفته شده که اين امکانات موجب مي شود در زمان عدم امکان استفاده از رادار، اجراي عمليات محدود به زمان خاص نشده و در شرايط جوي متنوع بتوان از اين سامانه کارايي بالا گرفت.

موشک رعد ايراني جايگزيني براي سام 6 روسي

اين موشک سطح به هواي ايراني براي بار نخست در جريان رژه 31 شهريور 1391 رونمايي شد. يکي از پرکاربردترين سامانه هاي دفاع هوايي در دنيا، سامانه هاي ميانبرد و ارتفاع متوسط هستند. اين گستردگي استفاده به دلايل مختلفي پديد آمده از جمله بيشتر بودن تعداد تهديدات عمل کننده در اين لايه و ايجاد بازدارندگي جغرافيايي مناسب و مقرون به صرفه با توجه به برد موشک هاي مورد استفاده.


 مقايسه خودروي ايراني رعد با نمونه روسي هرچند نشان از شباهت هاي کلي دارد که هر دو را در يک رده جاي مي دهد اما تفاوت هاي آشکاري در ظاهر و چينش اجزا و زيرسامانه هاي مختلف از جمله بخش نگهدارنده و پرتاب موشک نشان مي دهد که اين خودرو طراحي متفاوتي داشته و در ايران ساخته مي شود.

تفنگ تک تيرانداز شاهر با برد 4 کيلومتر

سلاح هاي تک تيرانداز کاليبر سنگين يکي از عناصر مهم در جريان تاکتيک نبردهاي ناهمطراز هستند. در اين بخش نيز ايران در سال 1391 شاهد دستاوردي بود. شاهر تفنگي با کاليبر ???? ميليمتر و وزن ?? کيلوگرم و طول ??? سانتي متر، ? هزار متر برد موثر و ? هزار متر برد مفيد است.


 جديدترين تفنگ تک‌تيرانداز ارتش براي استفاده مطلوب به ? نفر نياز دارد. از قابليت‌هاي اين تفنگ درگيري و انهدام انواع سنگرهاي بتوني، خودروهاي زرهي، بالگرد و نقاط تجمع نفرات دشمن است. اين سلاح بر مبناي نيازهاي تاکتيکي روز نزاجا به صورت کاملا بومي طراحي و ساخته شده و قابليت درگيري در عمق را شديدا افزايش داده است.همچنين اين اسلحه دقت اصابت را بالا برده و اثربخشي در انهدام اهداف را به صورت چشمگيري مضاعف مي‌کند. اين سلاح سنگين ايراني به تاريخ 8 مهرماه 1391 رونمايي شد.

طوفان 2 اکسير ايراني براي کبرهاي آمريکايي

بالگردهاي طوفان 2 به نوعي نشان از تلاش گسترده صنايع نظامي ايران براي ارتقاء ناوگان بالگردي خود است. در بالگرد جديد از انواع نمايشگرهاي ديجيتال در کابين خلبان و سامانه هاي هدف گيري بر روي کلاه خلبان استفاده شده است.


 کاهش بار کاري خلبان و امکان به کار گيري نسل جديد تسليحات هوا پرتاب هدايت شونده در اين بالگرد از جمله خاصيتهاي طوفان ايراني است. اين بالگرد جديد در روز 13 دي ماه 1391 رونمايي شد.

قاهر 313، شاه بيت صنايع دفاعي در سال 1391

اين جنگنده با ظاهري بسيار متفاوت از ديگر محصولات ايران در اين حوزه موجي از نظرات و موضع گيري ها را در داخل و خارج کشور موجب شد. اين جنگنده پيشرفته با مشخصات ظاهري منحصر بفرد،داراي سطح مقطع راداري بسيار كم و همچنين قابليت انجام عمليات پروازي در ارتفاع پست مي باشد.


بهره برداري از مواد پيشرفته در ساخت هواپيما و سيستم هاي الكترواويونيك پيشرفته را از ديگر ويژگي هاي جنگنده قاهر313 است. اين جنگنده توانايي حمل تسليحات پيشرفته بومي را دارد و از قدرت تهاجمي بالا برخوردار است و قابليت نشست و برخاست با طول باند كوتاه و تعمير و نگهداري آسان و سريع را از ديگر ويژگي هواپيماي قاهر313 مي باشد.جنگنده قاهر در روز 14 بهمن 1391 با حضور رييس جمهور رونمايي شد.

رونمايي سپاه از جديدترين اطلاعات موجود در جانور قندهار

نيروي هوافضاي سپاه براي اولين بار تصاويري از اطلاعات رمزگشايي شده پهپاد جاسوسي آمريکا RQ170 که سال گذشته به دام سپاه افتاد منتشر کرد.


در اين مجموعه از تصاوير براي اولين بار فيلم هاي استخراج شده از پهپاد آمريکايي متجاوز و همچنين تصاوير از زمان به تصرف در آمدن و فرود آن در ايران به نمايش در آمده است. اين تصاوير و اطلاعات اولين بار به تاريخ 18 بهمن 1391 منتشر شد.

جماران 2 ، پاياني خوش براي صنايع دفاعي ايران در 1391

ناوشکن جماران 2 پس از حدود 6 سال کار و تلاش مضاعف متخصصان صنعت دفاعي در صنايع شهيد تمجيدي وزارت دفاع، با حضور محمود احمدي‌نژاد رئيس جمهور کشورمان، سردار سرلشکر سيدحسن فيروزآبادي رئيس ستاد کل نيروهاي مسلح، سردار احمد وحيدي وزير دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح، دريادار حبيب‌الله سياري فرمانده نيروي دريايي ارتش و جمعي از فرماندهان و مسئولين کشور در تاريخ 27 اسفند 1391 به آب انداخته شد.


ناوشکن 1420 تني موج 2 با قدرت موتور 20000 اسب بخار و سرعت 30 گره دريايي قابليت حمل بالگرد، انواع موشک‌هاي سطح به سطح و سطح به هوا، توپ‌هاي پيشرفته، توپ ضد هوايي، سيستم اژدر افکن و مجهز به سيستم جنگ الکترونيک است.با توجه به نصب رادارهاي پيشرفته آرايه فازي در ناوشکن جماران، قطعا ناوشکن جماران2 نيز داراي اين نوع رادارها و يا نمونه هايي پيشرفته تر براي پوشش هرچه بهتر منطقه خواهد بود.

 

 

 

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس